Start projectgroep Minecraft.

De school heeft er weer een projectgroep bij, namelijk de projectgroep Minecraft (werktitel). Deze groep bestaat uit 10 leerlingen (een mix van brugklas tot havo 4 van de locaties Stevensbeek en Boxmeer), André (systeembeheerder, technische ondersteuning) en ondergetekende.  Het doel van deze projectgroep is om te onderzoeken hoe we het populaire spel Minecraft (54 miljoen verkochte exemplaren met als voornaamste spelers kinderen van 10 – 15 jaar) in kunnen zetten in het onderwijs.

Na de eerste bijeenkomst hebben we al brainstormend onze zinnen gezet op de open dag. We willen voor de open dag een wereld klaar hebben waar je via de gebouwen van de school allerlei opdrachten kunt uitvoeren die passen bij een vak. Middels minigames kan de (op de open dag) verstrekte info nog een keer worden getoetst of herhaald. Toegegeven, een pretentieus doel. Maar we hebben ook een gemotiveerd team met heel veel kennis en ervaring. Uhm, bij de leerlingen wel te verstaan. Niet bij mij. Ik leer van hen. Mooi toch?!

Natuurlijk zijn er zaken waar je voor moet waken. Het woord “gameverslaving” duikt meteen op. We gaan de Metameer wereld dan ook zo inrichten dat de spelers er maar een beperkte tijd per dag (week) in kunnen spelen.

Één idee voor de “Metameer Minecraft wereld” hebben we al binnen. De bezoekers van onze wereld (de spelers dus) gaan een Romeins badhuis bouwen. Een leerling vertelde me namelijk dat dit nu in de les ook al gebeurt met suikerklontjes als bouwstenen. Bouwstenen? Dat is natuurlijk de kern van Minecraft. Bouwen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.